top of page

Älä lepää rauhassa

Testaapa perustietosi kristinuskosta. Miksi vietetään joulua, pitkäperjantaita, pääsiäistä, helatorstaita ja helluntaita (vastaukset lopussa)? Jos saat kaikki oikein, niin onnittelut siitä!


Tulevana sunnuntaina vietämme helluntaita, johon tämä Jeesuksesta kertovien juhlapyhien ketju huipentuu. Jeesus oli suurmies sanan varsinaisessa merkityksessä. Joitakin henkilöitä muistetaan ehkä heidän kuollessaan, ehkä heistä tehdään elokuva ja voivatpa saada merkkipäivänkin kalenteriin.


Mutta Jeesus on kyllä ihan omassa sarjassaan. Hänen elämänsä eri vaiheita muistellaan useina juhlapyhinä sankoin joukoin joka vuosi!


Kristillisen uskon mukaan Jeesuksen vaikutus nousee siitä, että Jeesus oli sitä mitä sanoikin olevansa eli Jumalan Poika. Siksi hänen vaikutuksena ei mennyt hautaan hänen kuoltuaan, vaan ylösnousemuksen ja evankeliumin julistamisen myötä se saavuttaa aina uusia sukupolvia ja uusia kansoja.


Toisin sanoen: Jeesukselle emme sano ”lepää rauhassa” niin kuin sanotaan tavallisille kuolevaisille. Hän ei ole ”poistunut keskuudestamme”, vaan hän elää ja on meidän kanssamme. Siksi Jeesuksen elämän etapeissa riittää pohtimista ja juhlittavaa vuosi toisensa jälkeen.


Hänen aikaansaaman sovituksen, avun elämän keskellä ja toivon iankaikkisesta elämästä me saamme elää todeksi niin juhlapyhinä kuin arjessakin.


(Vastaukset: Joulu= Jeesuksen syntymä, pitkäperjantai = ristiinnaulitseminen, pääsiäinen = ylösnousemus, helatorstai = taivaaseen astuminen, helluntai = Pyhän Hengen vuodattaminen. Tarkempaa tietoa osoitteessa: evl.fi/kirkkovuosi)

bottom of page