top of page

Opetuksia

I'm a title. ​Click here to edit me.

4. maalisk. 2013

Keitä olivat galatalaiset, joille kirje on osoitettu? Vastaanottajien asuinpaikka ei ole täysin selvä. Galatia ei ole kaupungin nimi, vaan suuremman alueen nimi. Galatalaiskirje on siis kirjoitettu tietyn alueen seurakunnille. Galatia-nimisiä alueita on kaksikin: Galatian maakunta ja Galatian provinssi. Näistä pienempi oli Galatian maakunta, joka sijaitsi nykyisen Turkin pääkaupungin Ankaran tienoilla. Tuolle alueelle oli vuonna 277 e.Kr. tullut gallialaisia (> Galatia) (nykyisen Ranskan alueelta), jotka olivat perustaneet oman valtakunnan, jonka oli kuitenkin vuonna 25 e.Kr. alistuttava Rooman vallan alle. Galatian provinssi oli suurempi ja käsitti Galatian maakunnan lisäksi myös sen eteläpuolella olevia alueita, eli Frygian, Pisidian ja Lykaonian (Pasi Hujanen, Sley:n luennot).

11. maalisk. 2013

Nyt asetetaan eteemme Jeesus ristiinnaulittuna. Korinttilaisille Paavali myös kirjoitti: ”En halunnut tietää teidän luonanne mistään muusta kuin Jeesuksesta Kristuksesta, en muusta kuin ristiinnaulitusta Kristuksesta” (1. Kor. 2:2).

18. maalisk. 2013

Vapautta me kaikki tavoittelemme, se on hyvältä kuulostava sana. Joidenkin mielestä vapautta on se että saa tehdä aina niin kuin itse haluaa. Varsinkin nuorille tämä tuntuu olevan houkutteleva ajatus. Teatteripiireissä on myös tällaista ajattelua, ettei luovuutta ei saa rajoittaa millään tavalla. YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa on määritelty kaikille ihmisille kuuluvaksi ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapauden, mielipiteen- ja lausunnon vapauden ja rauhanomaisen kokoontumisen ja yhdistymisen vapaudet. Yhteiskuntien tulisi sallia yksilöille tällaiset vapaudet. Mitä on sitten kristityn vapaus? Mistä se on vapautta ja mihin?

10. huhtik. 2013

Opetuslapsi Pietari

Kun koetin miettiä mikä olisi sopiva aihe tähän iltaan, niin mieleen tuli opetuslapsi Pietari. Ehkäpä sitäkin kautta, että hän on mukana pääsiäisen tapahtumissa, jota pääsiäistä olemme juuri viettäneet. Otan muutaman Pietariin liittyvän Raamatunkohdan ja siitä koetetaan syvennellä mitä me voisimme oppia Pietarin elämän kautta.

7. toukok. 2014

Jeesuksen ylösnousemus ja taivaaseen astuminen, miksi?

13. elok. 2014

Palavaksi kristityksi

23. lokak. 2014

”Rauhan minä annan teille” on tämän Raamattutunnin nimi. Se löytyy Jeesuksen sanomana Joh. 14:27: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon”.

19. huhtik. 2015

Kun lähdetään matkalle, tarvitaan eväitä reppuun. Tänään tahdon pohtia kanssanne millaisia varustuksia kristityn matkalle annetaan.

25. lokak. 2017

Kaiken lohdutuksen Jumala
opetus Sanan ja rukouksen illassa 26.10.2017

26. helmik. 2017

Uskon... ”pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden”.

Tämä usko, että on olemassa seurakunta, kuuluu kolmanteen uskonkappaleeseen eli opetukseen Pyhästä Hengestä. Seurakunta on toisin sanoen Pyhän Hengen luomus, Pyhän Hengen aikaansaama. Isä on luonut maailman, Poika on saanut aikaan sovituksen ja Pyhä Henki luo seurakunnan.

15. elok. 2018

Kun Jeesus opetti rukoilemaan, hän opetti Isä meidän-rukouksen. Eli siinä on siis kaikki oleellinen mitä meidän on Jumalalta syytä rukouksessa pyytää. Sitä rukoillaan usein yhdessä (jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, muut kokoontumiset), mutta ainakin itseni olen saanut kiinni siitä, että aina ei tule mietittyä mitä oikein rukoilee.

12. helmik. 2019

Mitä rukous on? ”Sydämen puhetta Jumalan kanssa”

16. syysk. 2020

Autovahinkotarkastaja tuli hengelliseen herätykseen ja luki papiksi. Pitäessään ensimmäistä puhettaan seurakunnalle hän katseli seurakuntalaisia ja totesi: ”te kaikki olette lunastuskunnossa”.

10. syysk. 2019

Kristityn ilo on enemmän kuin ohimenevä tunne. Se on lahja, Hengen hedelmä. Se antaa kestävyyttä. Se on enemmän syy kuin seuraus. Neh. 8:10.

bottom of page