top of page

Hartaudet

I'm a title. ​Click here to edit me.

19.11.20

”Iloitse, tytär Siion! Riemuitse, tytär Jerusalem! Katso, kuninkaasi tulee. Vanhurskas ja voittoisa hän on, hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla, aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa.” (Sak. 9:9)

31.12.20

Taas on yksi vuosi kulunut siitä seikkailusta, jota elämäksi kutsutaan. Kun lähdet tästä vuodesta, ja jos ovella odottaisi palautteenantokone ”happy or not”, niin millaista hymiötä painaisit?

10.12.17

Kolmannen adventtisunnuntain hahmo on Johannes Kastaja. Hän kutsui ihmisiä katumukseen ja parannukseen. Näin hän valmisti tietä Jeesuksen tulemiselle.

22.2.20

Laskiainen tunnetaan mäenlaskusta ja laskiaispullista. Kristillisessä kalenterissa se tarkoittaa laskeutumista paastonaikaan.

Kristilliseen uskoon kuuluu se käsitys, että Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Tämä usko lausutaan esimerkiksi jumalanpalveluksissa apostolisena uskontunnustuksena.

Ruuatta ja juomatta jääminen, petoeläimen saaliiksi joutuminen tai rotkoon putoaminen. Muun muassa tällaisia vaaroja lampailla oli Israelin maastoissa. Siksi aitauksesta ulos viety lammaslauma tarvitsi paimenta, joka johdatti, suojeli ja auttoi heitä.

23.3.21

Palmusunnuntaista alkaa hiljainen viikko. Sitä kutsutaan myös kärsimysviikoksi tai piinaviikoksi. Seuraamme Kristuksen viimeisiä vaiheita maan päällä. Ne olivat kärsimystä ja piinaa, kun häntä kuulusteltiin, pahoinpideltiin ja viimein surmattiin ristiinnaulitsemalla.

Testaapa perustietosi kristinuskosta. Miksi vietetään joulua, pitkäperjantaita, pääsiäistä, helatorstaita ja helluntaita (vastaukset lopussa)? Jos saat kaikki oikein, niin onnittelut siitä!

bottom of page