top of page
Search

Pieni talo preerialla

Ylen Areenasta on katsottavissa Pieni talo preerialla –sarjan kaikki (yli 200!) jaksoa. Laura Ingalls Wilderin kirjoihin perustuvaa sarjaa Ingallsin perheen vaiheista, pienessä Walnut Groven kylässä 1800-luvun lopun Minnesotassa, esitettiin Suomessa 1970-luvun loppupuolelta alkaen. Sarjan katseleminen lienee siis jonkinlainen sukupolvi-kokemus, ainakin joissakin piireissä.


Tokihan sarja on aikansa tuote, mutta sellaisena raikas tuulahdus menneistä ajoista. Uudisraivaajaperheen elämä ei ole monestikaan helppoa, mutta eteenpäin kantavat ajattomat arvot: toisista huolehtiminen, usko Jumalaan, yritteliäisyys, perhekeskeisyys, toivo, rakkaus.. Tätini, eläkkeellä oleva luokanopettaja, sanoikin aikanaan, että kyseinen sarja on parasta uskonnon opetusta!


Eri-ikäisenä näkee erilaisia asioita. Erityisesti näin keski-ikäisenä isänä olen ihaillut sitä, miten Charles-isä osaa hyvin kuunnella lapsiaan. Hän osaa yleensä sanoa ne oikeat, lohduttavat ja rohkaisevat sanat. Niin että näiden keskustelujen jälkeen lasten elämä näyttäytyy taas aiempaa toiveikkaampana.


Jos jollakin on siis joutilasta aikaa, niin omasta puolestani voin siis suositella tämän sarjan katsomista. Sen äärellä ei tarvitse pelätä tulevansa kyllästetyksi seksillä tai väkivallalla (vaikka onkin K7!). Sarjan hyvänsuopaisuus saa suun hymyyn ja monesti sydämenkin lämpimäksi.

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Charles sai kruununsa

Charles III kruunattiin kuninkaaksi näyttävin menoin Westminster Abbey -kirkossa Lontoossa. Paikan päällä oli pari tuhatta osallistujaa ja television välityksellä ties kuinka monta. Juhlasta kävi ilmi

Comments


bottom of page